Mobilos banki vírus - Gugi

Egy veszély a mobilos vírus - Gugi a banki trójai



Az Android 6 legújabb sebezhetőségére derült fény a közelmúltban. A Gugi trójai mobil vírus egy módosított változata képes megkerülni az Android védelmi rendszerét. A trójai rákényszeríti a felhasználót, hogy engedélyezzék valódi applikációk felülírását SMS, telefonhívások küldését. 

A Gugi trójai vírus célja ellopni a felhasználók banki azonosítóit, hitelkártya adatait úgy, hogy felülírja a valódi banki vagy a Google Play áruházból letöltött appot adathalász alkalmazással.
Az Android legújabb verziója az Android 6-ba már beépítették azt a védelmi modult, hogy az alkalmazásoknak engedélyt kell kérnie a felhasználótól az SMS telefonhívások kezelésére. 

A legújabb fenyegetés kéretlen SPAM üzenetben érkezik készülékünkre amely arra buzdít, hogy kattintsunk egy rosszindulatú linkre, amely megfertőzi a telefonunkat. 
Ugyan engedélyhez kötött a vírus terjedése, mégis rengeteg esetet regisztrálnak a szakértők. 
telnetwork_virusirto_androidra_ios_iphone7_samsung_galaxy_s7_virusirto_mobilra_eset_smart_security.jpg

Pár jó tanács, hogy ne ess áldozatul a Gugi-hoz hasonló mobil trójai vírusoknak:



- Minden alkalmazásnak engedélyt kell kérnie a tevékenységére, ellenőrizd, hogy a telefonhívásokhoz, SMS-ekhez ne férhessen hozzá.

- Ellenőrizd, hogy megbízható forrásból töltötted-e le az applikációt (ilyen pl. a Google Play) bár, már volt eset amikor a Google Playből is sikeresen töltődött le vírus. 

- Használj mindig naprakész vírusirtót, lehetőleg neves vírusirtó gyártótól. És itt nem az ingyenes AVAST-ra gondolok... kezdésnek nem rossz, de tartalmaz bőven biztonsági réseket. 


- Tudakozódj az internetről, ha kétes applikációt szeretnél letölteni, nézz szét az interneten, hátha írnak róla pár infót, ha sok a negatív komment, vagy konkrét esetet írnak, ne töltsd le az alkalmazást. 

- Vírusok nem csupán SPAM üzenetekből kerülhetnek készülékünkre. Kétes eredetű weboldalak vagy linkre kattintással is megfertőződhetünk. Légy körültekintő és használj vírusirtót. 

- Ha segítségre van szükséged vagy kérdésed merül fel keress meg minket www.telnetwork.hu
Asztali vírusirtóra, mobilvírusirtóra van szükséged látogass el webáruházunkba : www.nod32-antivirus.hu

telnetwrok_mobilvedelem_virusirto_androidra_virusirto.png