Telnetwork vírusirtó – vírusirtó szoftverek mobiltelefonra

telnetwork_mobil_virusirto_virusirto_androidra_virusirto_okostelefonra.png

Vírusokról általában



Számos weboldal és szakmai cikk foglalkozott már a számítógépes vírusokról és azok különféle fajtáiról. Tíz emberből kilenc élete során már legalább egyszer vírusfertőzés áldozatává vált. A modern vírusok különböznek a régi jól megszokott „csillogó villogó” kattints ide és nyersz vírusaitól. Manapság már észrevétlenül fertőzik meg a különböző kártevők a felhasználók eszközeit és céljuk nem a „ rendbontás” az eszközön hanem adataink ellopása.

Mit kezdenek adatainkkal?



Attól függ ki mit táról az eszközein. A családi fotóktól egészen a bizalmas banki, céges adatainkig bármi a bűnözők kezére kerülhet. Innentől kezdve magától értetődő, hogy mit kezdenének a banki adatainkkal, ha soha nem kapnák el az illetőket… mert sajnos az internetes bűnözőket nem gyakran tudják azonosítani az internet anonimitásának köszönhetően.

Mi a helyzet az okoseszközökkel?



A mobil platform fejlődésével és elterjedésével alapvetően három nagy gyártó dominál a piacon. Az Android stabilan vezető helyen áll míg az IOS és Windows platformok is minden évvel erősödnek. Számos cikket olvashattál már a neten arról, hogy a vírusok, kártevők és adathalász kísérletek elkerülik a mobil platformokat.
Kérlek most egy kicsit állj meg az olvasással és tedd fel magadnak a kérdést:
„Miért kerülné el a bűnözés a mobil platformot, ha jelenleg a legtöbb felhasználó itt található?”                     


A válasz sajnos egyértelmű: a bűnözők mindig követni fogják a felhasználókat, tehát az okosplatformok különösen nagy veszélyben vannak!

Hogy fertőzik meg eszközeinket és mi történik fertőzést követően?



Erre a kérdésre sajnos igen nehéz választ adni, ugyanis az internetes bűnözők minden nap más és más praktikákkal próbálják megfertőzni mobiltelefonjainkat. A módszer minden esetben más, azonban a cél azonos, pénzt adatokat szeretnének megszerezni a felhasználótól amivel később megzsarolhatják vagy közvetlen pénzt csalhatnak ki.
Gyakorlatban ez lehet egy havi egy MMS/SMS küldés egy emelt díjas számra amit sok esetben a felhasználók észre sem vesznek, vagy banki adatok ellopása amellyel könnyedén hozzáférhetnek bankszámlánkhoz, illetve az internetes identitásunk esetleges felhasználása. Gondolj csak bele abba, hogy megszerzik a Facebook, Twitter vagy Instagram profilod belépési adatait, innen már csupán pár egyszerű lépés, hogy kéretlen üzenetekkel bombázzák ismerőseidet, akik rosszabb esetben akár vírusfertőzés áldozatává válnak.

Ne feledd, ha vásárolsz mobil tokot, hogy megvédd eszközöd külsejét,
védd meg a belsejét, védd meg adataidat is!

Mobil vírusirtókat itt találhatsz: www.nod32-antivirus.hu
Keress meg minket, ha kérdésed van: www.telnetwork.hu

telnetwrok_mobilvedelem_virusirto_androidra_virusirto.png